Gluten- och mjölkfria chokladbollar

Chokladbollar har alltid varit en favorit här hemma och något som är lätt att slänga ihop när sötsuget sätter igång. I detta recept har jag utgått från ett vanligt recept på chokladbollar och bytt ut havret mot hirsflingor.



Ingredienser:
3 dl hirsflingor
3/4 dl råsocker
3-4 msk kakao
100 g mjölkfritt margarin

Topping:
Några matskedar kokosflingor

Instruktioner:
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan margarinet och arbeta till en fast och jämn smet. Rulla till bollar och täck sedan i kokosflingor om så önskas.

Alternativ:
Flinggrunden kan förstås bytas ut mot vilken sorts flingor/gryn som helst. Kanske tål du havre? Bovete?
Föredrar du anat sötningsmedel framför råsocker - kör på det.
Tål du inte kokos så kan du rulla bollarna i pärlsocker eller kakao, eller varför inte äta dem som de är!
Om du vill ha kaffesmak på dina bollar kan du tillsätta 3-4 msk kallt kaffe.

Tänk på:

Själv tycker jag att smeten kan bli lite väl fast, då kan man ta i lite extra margarin.
Använd inte flytande margarin, då håller inte smeten ihop.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0