Quinoa- och böngryta

Sååå fantastiskt god gryta! Dessutom glutenfri, vegansk och proppfull med proteiner.

Ingredienser:
2dl Quinoa (i receptet står det svart men jag tog vit)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
2 morötter
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 burk röda kidneybönor
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl bladpersilja
spiskummin efter smak
salt och peppar
olivolja till stekning

Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisning. Skiva morätterna, tärna paprikorna, hacka löken och pressa vitlöken. Stek på hög värme, under omrörning, tills grönsakerna blir mjuka. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Tillsätt tomatkrosset och sambal oelek. Låt sjuda under lock några minuter. Rör ner de avsköljda bönorna och den kokta quinoan. Strö över den färska persiljan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0