Nyårsmiddag + recept bönbiffar

Lyxade till det och fuskade lite på nyårsafton.

Pommes, hemmagjord bönbiff på vita bönor, stekta kantareller och bearnaisesås
Så här gör du bönbiffarna!

Ingredienser:
ca 4-6 biffar

4 dl bönor (valfri sort, helst blötlagda och kokade hemma)
Några msk rismjöl
Två morötter
1/2 gul lök
Kryddor


Gör så här:
Mixa bönorna och tillsätt därefter rivna morötter, lök och kryddor. Forma till biffar och stek i olja tills de fått en fin yta.


Tänk på:
Konsistenen på biffarna kan variera beroende på om det är konserverade bönor (blötare) eller sådana du har blötlagt själv. Ibland behöver man ta i en skvätt vatten för att det ska bli en kletigare smet, ibland behövs mer mjöl för att hålla dem samman. Jag gör oftast utan mjöl faktiskt, men ibland är det svårt att få ihop dem då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0