Favorittéer

Jag vet att många är kaffeomaner, men själv skippar jag koffeinet och njuter hellre av en kopp gott örtté! Den egentliga anledningen är att jag helt enkelt inte mår bra av de uppstressande effekterna av koffein och tein.
När jag då dricker té så blir det varken svart eller grönt, och allra helst något gott ört- eller kryddté! Tänkte tipsa om mina favoriter! :)
1. Maharishi Ayur Veda Pitta Tea
Helt fantastiskt kryddté som innehåller bland annat kardemumma och ingefära. Mycket smak utan att bli starkt.
Pris: ca 45 kronor för 20 påsar. Finns på välsorterade hälsokostbutiker.
2. Yogi Tea
Också ett ayurvediskt te med spännande smaker. Just denna smak är inte (längre) min favorit men det är svårt att välja! Jag tycker nog bäst om de lite kryddigare som chai, choklad, lakrits m.m. Men börjar tröttna liiiite på alla smakar lite likadant.
Pris: ca 45 kronor för 100 gram. Finns både som påsar och lösvikt, i hälsokostbutiken eller i välsorterade livsmedelsbutiker.
3. Liptons African Rooibos (rött té)
Lättillgängligt och betydligt billigare än de tidigare nämnda. Dock inte riktigt lika smakrikt. Men ändå väldigt smakrikt i jämförelse medandra i denna prisklass.
Pris: Ca 18 kronor för 20 påsar. Finns i dagligvaruhandeln.


4. Friggs kamomillté
Örtté som jag alltid har hemma. Toppen för känsliga magar.
Pris: Ca 19 kronor för 25 påsar. Finns i dagligvaruhandeln.
5. Liptons pyramidtéer (svart té)
Om jag någon gång dricker svart té (eller när jag gjorde det oftare) så väljer jag helst någon av dessa två. Liptons Forest fruit eller Lemon. Jag måste erkänna att jag hade en del fördomar både mot pyramidté (tänkte "varför skulle DET smaka annorlunda", men det GÖR det) och mot citronté (det låter ju inte sådär supergott, men det är det verkligen!). Men dessa fördomar spräcktes snabbt. Citrontéet är extra gott med lite flytande honung i.
That´s it for today! Blev så himla sugen att det nog får bli en kopp nu! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0