Allergivänligt bröd (gluten-, mjölk- och jästfritt)

Jag brukar göra ett bröd som är relativt kolhydratfattigt och kan varieras på många sätt. Det är superenkelt att göra och är väldigt gott!
Själv har jag inte kunnat äta det på ett tag då jag uteslutit både soja och ris, och man behöver någon form av mjölk till receptet. Sojamjölken blir inte alls lika bra så jag röstar nog för att det är rismjölk eller inget. Däremot kan man byta ut fröerna och mjölsorterna till det man känner är bäst för en. Jag äter till exempel inte bovete och byter gärna ut det mot t.ex. majsmjöl.

Här är grundreceptet, som jag har fått av en näringsterapeut för några år sedan.

Familjen Dalbys glutenfria snabblimpa

Detta behöver du:
3 skålar
1,5 dl välsmord form

 

Ingredienser:

3-5,5 dl rumsvarm rismjölk
3 dl rårismjöl
1 dl kikärtsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 msk psylliumfröskal (husk)
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat

 

Gör så här:

Blanda i skål 1: 
1 dl rismjölk
1 msk psylliumfröskal

Blanda och låt stå 10-15min

 

Skål 2:
2 dl rismjölk
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön

Blanda och låt stå 10-15min

 

Skål 3:

3 dl rårismjöl
1 dl kikärtsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat


Blanda ingredienserna i skålen.

 

Blanda sedan ner innehållet från skål 2 i skål 3. Häll i ca 2,5 dl vatten eller rismjölk i skål 3 och rör om. Vänd sedan ner allt i skål 1.

Häll blandningen i en välsmord form storlek ca 1,5 liter.

Bakas i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Kan även bakas som frallor i 15 min. Cirka 175-200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0