Hemmagjord vegansk falafeltallrik

När man är sugen på skräpmat men ändå inte heeelt onyttigt passar denna rätt perfekt. Om du inte vill äta potatis till passar det såklart lika bra med bara grönsaker eller någon annan rotfrukt. Eller varför inte ris!


Ingredienser:
Potatis i önskad mängd
Olja av valfri sort
Kikärter (4 dl ger ca en panna)
Några msk rismjöl
En bit zucchini
Vitlök
Gärna lite spiskummin

Tillbehör:
Salladsblad
Röd paprika
Sockerärter
Ajvar Relish

Gör så här:
Skala potatisen och skär i pommesfritesliknande bitar. Lägg sedan på en plåt, häll över olja och salt (eventuellt andra passande kryddor) och skjutsa in i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. Håll koll och ta ut när de har fått en fin färg och känns genomstekta.

Mixa kikärterna och tillsätt därefter en bit riven zucchini, valfri mängd pressad vitlök (cirka 2 klyftor på 4 dl bönor) och kryddor (salt, peppar och spiskummin om du har det hemma - annan orientalisk krydda passar också). Forma till bollar och stek i olja tills de fått en fin yta.

Servera med sallad och ajvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0